Priredba povodom 8 marta

Priredba povodom 8 marta
8 Marta, 2023 No Comments Aktuelno admin

Plan programa za 8.mart

 1. Danas je 8. mart ili Dan žena, ali više nego svih ostalih, danas je Dan majki. Koliko nam je važna i kakvu ulogu Ona predstavlja u našem životu opisale su mnoge pjesme i priče. Na ovom svijetu svega je mnogo… i ruža, zvijezda, braće i sestara, tetki i ujaka, ali je samo jedna i nezamjenjiva  – majka.

Najslađe što ljudske usne izgovaraju je riječ »majka«. To je mala i velika riječ u isti mah, bremenita nadom, ljubavlju i osjećajima uopšte, neizmjernom nježnošću i zanosom koje sadrži ljudsko srce. Majka je sve na ovome svijetu: ona je utjeha u tuzi, nada u očaju, izvor snage u slabosti; ona je izvor nježnosti i samilosti, saosjećanja i praštanja.

Koliko volimo svoje majke, iako možda još uvijek to ne znamo najbolje pokazati, pokušaćemo dočarati trudom koji smo uložili u ovih nekoliko recitacija  koje smo vam spremili. Nadam se da ćete kroz njih osjetiti našu ljubav.

 1. Čestitku damama uputiće I director škole.
 2. Naš maturant Dalila Muhović reći će nam nešto o istorijatu Dana žena.
 3. Svoju čestitku damama uputiće prvaci koji će recitovati stihove pjesama ’ 8.Mart’ I ‘Super Mama’- Zina I Adelita Papić.
 4. Učenici drugog razreda će nam približiti modu na svoj način, pogledajmo njihovu modnu reviju.
 5. Učenica trećeg razreda Marizela Prašović je napisala sastav ‘Majka’, svoj rad će podijeliti sa nama, a drugari iz odeljenja će uputiti čestitke svojim majkama.
 6. Čućemo recitaciju ‘Majka’, koju će kazati Mirsela Prašović.
 7. ‘Najlepša riječ’ je recitacija u izvođenju Semre Prašović.
 8. Poeziju na engleskom čućemo od učenica petog razreda.
 9. Ilahiju ‘Voda’ izvodi Melisa Ibrović.
 10. Za kraj kolo Sarajka I Užičko kolo za sve ljubitelje narodne igre.

VODITELJ : Nadam se da ste uživali u programu, kao i mi dok smo pripremali ovaj mali pokolon za vas. Zahvaljujemo se svima koji su došli, ali i onima koji koji su imali želju doći, ali nisu mogli. Još jednom čestitamo praznik Dan žena svim ženama ovog svijeta, našim bakama, tetkama, ujnama… ali najviše od svih – našim majkama! Hvala i doviđenja.

O autoru