O školi

O školi

OŠ „Vuk Karadžić” Kladnica, nalazi se na teritoriji opštine Sjenica, počela je sa radom 1924. godine. U sastavu škole rade dva četvorogodišnja isturena odeljenja u Ursulama i Sugubinama.

Škola je osnovana 23. novembra 1923. godine, a počela je sa radom 1924. godine da bi u osmogodišnju školu prerasla 1957. godine, kada je i završila prva generacija osmog razreda u kojoj nije bila ni jedna devojčica. Zbog velikog priliva đaka u 60-tim godinama 20. veka izgrađena je nova školska zgrada 1971. godine koja je zadovoljavala sve potrebne standard tog vremena. Zbog migracionih kretanja i opadanja prirodnog priraštaja broj učenika se naglo smanjuje počev od 1977. godine kada je školu pohađalo 649 učenika raspoređenih u 24 odeljenja.

U matičnoj školi i ima 8 razreda, svaki razred ima po jedno odeljenje. Nastavu pohađa ukupno 103 učenika u matičnoj školi dok u I.O. Ursule nastavu od 1 do 4 razreda pohađa 17 učenika a u I.O Sugubine nastavu pohađaju samo 2 učenika. Nastava u školi se izvodi u prepodnevnoj smeni. Takođe u školi

Trenutno je u školi zaposleno 36 radnika-nastavnika, direktor, sekretar, šef računovodstva, pedagog, te pomoćno osoblje, domar i ložač. Škola je opremljena starim nameštajem i zastarelim nastavnim sredstvima, osim kabineta za informatiku koji je opremljen novim kompjuterima iz projekta Vlade Srbije-Digitalna škola.